Make your own free website on Tripod.com

Napovedi

Wizardry 8

 

Wizardry, ime ob katerem se vsakemu izkušenemu igralcu utrne solza, ko pomisli koliko dolgih noči je preživel ob igranju te legendarne serije FRPjev. To velja predvsem za odlična zadnja dva dela: Wizardry 6: Bane of the Cosmic Forge in Wizardry 7: Crusaders of the Dark Savant. In kmalu bo med nas prišlo že osmo nadaljevanje. Igra bi pravzaprav morala iziti že kakšni dve leti nazaj, vendar je očitno, da hoče Sirtech igro izpiliti do konca.

Vsi, ki ste igrali sedmi del se najbrž spomnete, da je Dark Savant dobil artifakt neverjetne moči Astral Dominae. Naša druščina bo sledila Savantu na planet Dominus, kjer hoče nepridiprav pridobiti še ostala dva artifakta Chaos Moliri in Destinae Dominae. Kdorkoli bo združil vse tri predmete bo pridobil neverjetno moč- mogočnost samih kozmičnih lordov. Vendar ne smemo pozabiti, v iskanju teh treh artifaktov ne bomo sami, ampak bodo (tako kot v Crusaders of the Dark Savant), na preži tudi ostali avantur in moči željni pustolovci. Od NPC-jev se vračajo Umpani in T'Rang-i, na novo pa bodo vključeni še Trynnie (živijo v mestu na drevesih), nasilni Rapax in miruljubni Higardi. In prav ta kompleksnost in interaktivnost z ostalimi NPC-ji je tisto, kar je že Wizardry 7: Crusaders of the Dark Savant ustoličilo, kot eno najboljših FRP-jk vseh časov.

na-w81.jpg (9997 bytes)

na-w82.jpg (8397 bytes)

Prva poslastica bo, da bomo lahko uvozili druščino iz sedmega dela (tudi wizardry gold - grafično in zvokovno izboljšane sedmice). Sedmi del je imel štiri različne konce in glede na to kako smo ga končali bomo začeli Wizardry 8. Za tiste, ki jim bo osmi del prva izkušnja iz te neverjetne serije bodo avtorji naredili popolnoma nov uvod.

Wizardry 8 bo uporabljal popoln 3d grafični pogon "Surrender" finskih programerjev Hybrid. Grafika zna biti malenkost za časom (predvsem zaradi izredno dolgega obdobja razvijanja igre) vendar bo še vedno zelo zadovoljiva za podzvrst prvoosebnih FRPjk. Igra bo podpirala tudi tridemenzionalne zvočne kartice in imela primerno glasbeno podlago (glasba bo dinamična).

Igra bo imela fazni boj. Na začetku vsake runde določimo svoje ukaze: napadi, brani se....itd in potem se bo boj začel na podlagi primerjave hitrosti,armour classa, gibčnosti... med našim likom in sovražnikom. Menda bo v igro vdelana tudi možnost realno-časovnega boja.

 

Kar se tiče ras in poklicev, se vračajo prav vsi iz sedmega dela, dodali pa so še popolnoma nov poklic Gadgeteer (obvlada sestavljanje raznih orožij, koristnih predmetov... skratka drugi MacGyver). Avtorji so črtali nekatere nepotrebne in preveč zapletene sposobnosti (skill-e) iz sedmega dela in dodali veliko novih - engineering, cheat death, regeneration... Še vedmo bomo lahko spreminjali poklic lika med samo igro, vendar s to spremembo, da bo to sedaj mogoče le ob napredovanju na naslednji izkustveni nivo (exp. level).

Igra bo vsebovala okrog tristo pošasti (res pa je, da bo samo okrog sto različnih modelov, torej podoben stil kot v Might&Magic seriji). Avtorji bodo baje vključili tudi nekaj izredno težkih nasprotnikov (kot so bili Gorrors iz sedmice). Seveda je samoumevno, da bo igra vsebovala na stotine različnih predmetov, od navadnega šodra do izredno redkih in magičnih predmetov.

na-w83.jpg (9912 bytes)

na-w84.jpg (13675 bytes) Sistem čaranja bo podoben tistemu iz sedmice. Avtorji so vključili večino starih urokov, poleg tega pa bodo dodali še precej novih, naprimer: Turncoat, Hex in Pandemonium . Vsega skupaj bo na voljo preko sto urokov, ki bodo tudi grafično očesu zelo prijetni.

Glede težavnosti same igre avtorji napovedujejo, da bo osmica lažja od res težke Wizardry 7: Crusaders of the Dark Savant. In to predvsem na račun zmanjšanja števila naključnih bojev in dejstva, da bo tokrat več primernih mest za spanje druščine. Vendar bo igra kljub temu, predvsem zaradi ogromnega števila različnih območij (gozdovi, mesta, podvodno ozemlje, vulkan, mesto na drevesih, pokopališče,...) in kvestov verjetno ponujala še več igralnega časa kot sedmica.

Zaenkrat avtorji še niso našli založnika, čeprav je igra že v poznem beta testiranju. No, kljub temu sem prepričan, da bomo zelo kmalu dobili novo uspešnico, ki nas bo za dolgo časa prikovala pred računalniške zaslone.

Stane Petric (15.01.2001)

Razvijalec/založnik: Sirtech Canada/zaenkrat neznan

Datum izida: uradno nedoločen (predvidoma drugo četrtletje 2001)