Make your own free website on Tripod.com

Napovedi

Icewind dale: Heart of Winter

na-id5.jpg (4114 bytes)

Icewind dale je bil prijetno presenečenje lanskega poletja. Igra je bila sicer nekoliko bolj akcijsko usmerjena, vendar je mnoge igralce pritegnilo dokaj hitro napredovanje, dobro zastavljeni boji in čudovito predstavljen fantazijski svet. Zaradi vseh teh dejstev (in seveda zelo dobre prodaje same igre) so se pri Black Isle Studios odločili, da naredijo dodatek.

Tokrat nam avtorji ne bodo postregli samo z novimi ozemlji, sovražniki... , ampak bomo deležni res mnogih izboljšav. Najbolj opazne izboljšave bodo seveda podpora višjim resolucijam (uradno podprti bosta le 640x480 in 800x600), možnost celozaslonskega igranja, uradna podpora 3D pospeševalnim karticam. Potem so tukaj še majhne izboljšave (a toliko bolj pomembne za samo igralnost) kot so: vreča za drage kamne in napitke, škatla za shranjevanje scroll-ov, izboljšana umetna inteligenca....itd

na-id1.jpg (6554 bytes)

na-id3.jpg (12006 bytes) Dodatek bo ponudil pet večjih območij za raziskovanje. Avantura se bo začela v mestecu Lonelywood (najbolj severnem mestecu v Forgotten realms). Tukaj se bomo srečali z Josephom Campbellom, ki nas bo prosil naj mestece branimo pred napredojočo armado barbarov. Od mesteca Lonelywood bomo potovali najprej v postojanko barbarov in potem naprej na barbarsko pokopališče (zadnji dve prizorišči sta še skrivnost).

Dodatek bo prinesel kar nekaj novih sovražnikov in nekateri med njimi bodo res mogočni. Med drugim bodo v igri nastopili:.Wailing Virgins (hudo!), Polar bears, Barbarian warriors, Drowned Dead in Barrow Wights.Seveda bo dodanih precej novih urokov (predvsem tistih višjih stopenj) in okrog 80 novih magičnih predmetov.

Med poklici bosta najbolj nadgrajena bard in druid, ki sta bila, po besedah avtorjev, v originalni igri nekoliko neuravnotežena. Bard bo dobil več dodatnih pesmi, ki bodo omogočale dodatne bonuse pri napadu ali obrambi, medtem, ko se bo druid lahko spremenil v še več različnih pošasti (med drugim tudi v Elemental-e).

Avtorji so omejitev exp. točk prestavili iz 1,8 milijona na 8 milijonov (oziroma level 30), kar bo omogočilo nadaljno napredovanje druščine. Dodatek bo mogoče igrati po koncu originalne igre ali kadarkoli vmes, vendar bo priporočljivo imeti druščino vsaj 9. stopnje preden se bomo podali na nova ozemlja. Heart of winter bo ponujal 20-30 ur dodatne zabave in verjamem, da se bo splačalo še enkrat preigrati celotno igro z novim dodatkom vred.

na-id4.jpg (21070 bytes)
Stane Petric (14.01.2001)

Razvijalec/založnik: Black Isle Studios/Interplay

Datum izida: prvo četrtletje 2001 (zelo verjetno v roku nekaj tednov).